DOLAR 32,3254 0.23%
EURO 35,1152 -0.05%
ALTIN 2.300,281,01
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

76 okunma

Erden Timur ve Okan Buruk’tan yeni sözleşme açıklaması!

ABONE OL
12 Nisan 2023 14:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray Sportif A.Ş. Yöneticisi Erden Timur ve ​Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılı takımı takip eden basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

Organizasyonda basın mensuplarıyla sohbet eden Okan Buruk, hakem hatalarının futbolcularını etkilediğini belirterek, “Son maç sonrası bir tepki oldu. Biz orada bittiğine ve biteceğine inanıyoruz. Oyuncuların da sahaya odaklanması gerektiğini söyledik. İşimiz sahadaki oyun. Her şeyi hakeme bağlayamayız. Önce biz en iyisini yapacağız, sonra hakemler de üzerine düşeni yapacak. Ancak hatalar üst üste gelince futbolcular da bir etki oluştu ama bunu silmek istiyoruz. Sadece oyuna, futbola, sahaya odaklanmaları gerekir. Zaten öyle başarılı olacağız. Biz futbola odaklandığımızda üst üste 14 galibiyet alan bir takımız. Tekrar buna odaklanacağız, dışarıyı düşünmeyeceğiz. Bir daha aynı şeylerin yaşanmayacağını da düşünüyoruz. Başakşehir maçının son olduğunu düşünüyoruz. Bizim bahaneye değil motivasyona ihtiyacımız var” diye konuştu.

“FUTBOLUMUZU KORUMA İLE YÜCELTME ÜZERİNE MESAJ VERMEMİZ GEREKİYOR”

“Federasyon, hakemler bizim” diyen deneyimli teknik adam, “Galatasaray bu ülkenin önemli bir değeri. Hep ülkemizi ve futbolumuzu koruma ile yüceltme üzerine mesaj vermemiz gerekiyor. Ancak üst üste bir şeyler yaşandığında oyuncular tepki veriyor. Türk futbolu ileri götürmek için hakemlerin de daha iyi seviyeye gelmesi gerekiyor. TFF’nin çalışması var. Bir kötü niyet beklemiyoruz ama bir takımın başına üst üste bir şeyler geldiği zaman ister istemez insanların kafasında bir algı oluşuyor. Bunu takımlar, seyirciler veya medya değil, hakemler oluşturuyor. Onların daha iyi olması gerektiğini düşünüyoruz. Benzer pozisyonlara farklı kararlar çıkması insanların kafasını karıştırıyor” açıklamasında bulundu.

“BENİ BURAYA LAYIK GÖRMELERİ BENİM İÇİN EN BÜYÜK KONTRAT”

Okan Buruk ile Erden Timur, sezon sonunda sona erecek sözleşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu. “Aramızda kontrat diye bir şey yok.” diyen Buruk, “Göreve gelirken de bir şey konuşmadık. Gönülden bir bağımız var. Sadece benim açımdan değil, kulübümüz açısından da bu böyle. Kontrat ne benim için ne de kulüp için önemli. Tek hedefimiz Galatasaray’ı başarılı yapmak. Maddi veya manevi bir beklentimiz yok. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Beni buraya layık görmeleri benim için en büyük kontrat” dedi.

Erden Timur ise konuyla ilgili, “Hocamızın sözleşmesi 12 yaşında başladı. Aramızdaki bildiğiniz tarzda bir sözleşme değil. Gönül bağıyla olan bir sözleşme. Öyle bir ilişkimiz var. Okan hoca sadece teknik direktör değil, takımın her şeyi. Galatasaray ile Okan Buruk ilişkisi bambaşka. Okan hoca ilk başta hiçbir şey konuşmadı. Sadece sistemi ve yapacaklarımızı konuştuk. Sözleşmeyle ilgili bir konu geçmedi” dedi.

Buruk, MHK Başkanı Lale Orta’nın hakem hatlarıyla ilgili açıklamalarının kendisini mutlu ettiğini aktardı. Pozisyonların zaten net olduğunu dile getiren deneyimli çalıştırıcı, “Benim istediğim aydınlanmaydı. Pozisyonlarda haklı olduğumuzu söylemeleri güzel. Bundan mutlu oldum ve kafamızdaki soru işaretleri gitti. Açıkçası bir açıklama beklemiyordum. Açıklama olunca sevindim, hoşuma gitti” şeklinde konuştu.

ERDEN TİMUR: ICARDI’NİN KALMASINI İSTİYORUZ

Erden Timur ile Okan Buruk, kiralık oynayan Icardi ile devam etmek istediklerini söyledi. Icardi’nin herkes tarafından beğenildiğini belirten Buruk, “Icardi’nin kalmasını istiyoruz. Taraftar ve kendisi de istiyor. Sadece Galatasaray taraftarı değil Türkiye’nin geneli de bu görüşte. Futbolseverler bu tür önemli oyuncuların ülkemizde olmasını, onları izlemeyi seviyor” dedi.

Erden Timur ise Icardi ile ilgili, “Hepimizin ana unsuru ülke futbolu olması gerekiyor. Akıllı insan önce içinde bulunduğu platformu yükseltir. Icardi gibi isimler ülke futbolunun değerini de öne çıkarıyor. Biz kalmasını istiyoruz. PSG’deki son senesi olduğu için yeniden kiralama gibi bir şey imkansız” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk, Fenerbahçe – Beşiktaş derbisine gitmemesiyle ilgili ise “Her hafta biz Fenerbahçe’yi ezberliyoruz, onlar da bizi ezberliyor. Birbirimizi yakından takip ediyoruz. Puan farkı yakın gittiği için herkes birbirinin puan kaybetmesini bekliyor. Kendi takımım kadar Fenerbahçe’yi de tanıyorum. Ekibimden birileri gidip rakipleri izliyor” dedi.

BURUK: FATİH HOCAYLA SÜREKLİ BİR ARAYA GELİYORUZ

Galatasaray eski teknik direktörü Fatih Terim’in kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Buruk, “Zaten sürekli bir araya geliyoruz. Fatih hoca camiamız, bizim için çok önemli ve değerli bir insan. Fikir alışverişi her zaman yapıyoruz. Hakem hatalarından bahsettik” ifadelerini kullandı.

“ŞU AN BİZ BEKLEYECEK DEĞİL KAZANACAK TAKIMIZ”

Okan Buruk, ligdeki durumlarıyla ilgili ise “Lig devam ediyor. Sezonun başında hangi takıma sorarsanız sorun, bu haftaya 1 puan farkla bile olsa herkes kabul ederdi. Şu anda 6 puan öndeyiz. Bu önemli bir avantaj. Tabii ki bütün maçları kazanmak zorundayız. Rakiplerimiz de kazanıyor. Başka bir düşüncemiz yok. Kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Bazen rakipleriniz puan kaybetsin diye beklersiniz ama şu an biz bekleyecek değil kazanacak takımız. Rakip olarak ise puan farkından dolayı Fenerbahçe’yi görüyoruz. Beşiktaş’a göre çok daha önde. Beşiktaş da kazanarak geliyor. Fikstürde de avantajları var” açıklamasında bulundu.

“KAYSERİSPOR’A KARŞI İLK MAÇTAKİ HATALARI YAPMAYACAĞIZ”

Buruk, Kayserispor maçıyla ilgili ise “İyi ve formda bir takım. Önemli oyuncular var. Büyük takımlarla maçlarında bu oyuncular daha iştahlı ve istekli oluyor. Kendi oyunumuzu ortaya koyacağız. Kendi sahamızda dominant bir oyun hedefliyoruz. Kazanmak için oynayacağız. İlk maçtaki hataları yapmayacağız” dedi.

“ABDÜLKERİM’İN YETİŞME İHTİMALİ VAR”

Abdülkerim’in sakatlığı ile ilgili de konuşan deneyimli teknik adam, “Bireysel bir çalışma yaptı. Cuma gününe kadar yetiştirmeye çalışacağız. Yetişme ihtimali var” şeklinde konuştu.

Teknik direktör Okan Buruk, takım kaptanı Muslera ile ilgili ise şunları söyledi:

“Muslera’nın önümüzdeki sezon da sözleşmesi var. Kaptan, karakter olarak bizim için çok değerli. Sadece saha içindeki aksiyonlarının dışında saha dışında da çok büyük değer katıyor. Okan, oynadığı zaman en iyisini yaptı. Onunla ilgili de sezon sonunda oturup konuşacağız. Kalecilerimizden Batuhan, Fatih Karagümrük’te oynuyor. Gençlerden Jankat var. Ondan da çok büyük beklentimiz var. Kaleci anlamında sıkıntımız yok ve içimiz rahat. Beşiktaş iki sezon önce Ersin Destanoğlu ile şampiyon oldu. Bazen kalecilere güvenmek, değer vermek ve oynatmak önemli. Jankat’ı belki 1 sezon kiralık oynatabiliriz. Daha güçlü bir şekilde gelebilir. Jankat, Avrupa çapında takip edilen bir oyuncu.”

“Adekugbe’yi yerli statüsünde oynaması avantaj olduğu için aldık” diyen Buruk, “Dubois oynadığında da iyi işler yaptı. Bazen sol bekte Türk ile oynamak zorunda kalıyoruz. Kazımcan ve Adekugbe ile devam etmeyi düşünüyoruz. Emre Taşdemir de oynuyor. Kazımcan’a güveniyorum, çok iyi olacak ve oynadıkça gelişecek. Sol bekteki tüm oyuncularıma güveniyorum. Değiştirerek kullanıyoruz. Performans olarak birbirine yakın oyuncular” dedi.

Üçlü savunma ihtimali hakkında ise Buruk, “Elinizdeki malzemeye bağlı. Elimdeki oyuncularla üçlü savunma oynamayı düşünmüyorum. Boey’un özellikle dörtlü savunmada etkili olacağını düşünüyorum. Öndeki değişimleri yapıyoruz. Saha içi dizilişler değişebiliyor. Ancak bu sezonki düşüncemiz dörtlü üzerinden” diye konuştu.

Yusuf Demir hakkında da konuşan Buruk, “Yusuf’un oynamaması tamamen yabancı kuralıyla alakalı değil. Bazı zamanlarda ise yabancı kuralına takıldı. Kronik bir sakatlığı yok ama tam şans vereceğimiz zaman dizine ve bileğine darbe geldi. Şans vereceğimiz zamanlarda hep ufak tefek sakatlıklar oldu.  Şu anda da iyi çalışıyor. Geniş bir kadromuz var ve şampiyonluğa gidiyoruz. Belki en kritik yerde çıkıp gol atacak. Yusuf’a inanıyor ve güveniyorum. Kendisine destek olacağız” açıklamasında bulundu.

Mertens hakkında ise Buruk, “Ufak tefek ağrıları var. Fiziksel olarak daha iyiye gidiyor. Bizim için önemli bir oyuncu. Sadece hücumda değil savunmaya geçişlerdeki baskısı çok önemli. Eksikliğini hissettik. Diğer oyuncularımız da en iyisini yapmaya çalıştı ama Icardi-Mertens ikilisi daha doğru oluyor” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli Arda Güler’in az forma şansı bulmasıyla ilgili soruya ise Buruk, “Başında bir teknik adam var. En doğrusunu görecek kişi o. Benim bir yorum yapmam doğru olmaz. Tabii ki çok değerli bir oyuncu, milli takıma kadar yükseldi ama değerlendirmesini yapacak kişi takımın başındaki teknik adam. Çok yetenekli ama çok erken. Süre lazım. Gelişimini görmek lazım. Yetenek olarak herkesin hemfikir olduğu nadir oyunculardan biri” dedi.

TİMUR: CANLI YAYINDA TARTIŞMA TALEBİ GERİLİMİ ARTTIRACAK BİR HAREKET OLUR

Fenerbahçe’nin canlı yayında tartışma talebi hakkında konuşan Erden Timur, “Bu doğru değil. Gerilimi artıracak bir hareket olur. Biz gerilimi artırmak istemiyoruz. Rakip takımlar açıklama yaparken biz kaç kez itidal çağrısında bulunduk. Bu üst üste hatalar başka takımlara yapılmış olsaydı ortalık nasıl yangın yerine çevrilirdi. Hala kendi lehine hata yapılan hatayla ilgili konuşan tek kulüp biziz. Belagatıma, herkesle baş edeceğime inanırım ama bu doğru değil. Bu Türk futboluna zarar verir” dedi.

“HERHALDE MERTLİKLERE ALIŞKIN OLMADIKLARI İÇİN BUNU YANLIŞ YORUMLUYORLAR”

Fenerbahçeli Yönetici Selahattin Baki’nin kendisi hakkındaki açıklamalarıyla ilgili ise “Bence mertçe davranışı manipüle etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de bir oyuncuyu alan bir takım, rakibinin çok daha yüksek teklifini gazetecilere sızdırır. Bu, namertçe yapılır. Kimse çıkıp mertçe olayı anlatmaz. Biz 2 ay sabrettik. Aldığımız oyuncuların sakatlıkları mı kalmadı, istememeleri mi kalmadı. ‘Bizim istemediğimiz, çöpe attığımız oyuncuyu aldınız.’ algısı oluşturdular. Biz 2 ay boyunca uyardık ama devam ettiler. Biz de ilkeli bir şekilde çıkıp, başkaları üzerinden servis etmeden, mertçe gösterdik. Herhalde mertliklere alışkın olmadıkları için bunu yanlış yorumluyorlar. Bu aslan gibi mertçe bir davranıştır. Ben hiçbir zaman önce Fenerbahçe’nin talip olduğu oyuncuya teklif vermedim. Varsa bunları çıkarsınlar. Bunu raconsuzluk değil racon ve mert bir davranış olarak algılarız” diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, takımdaki kiralık oyuncularla ilgili de “Kiralıktaki oyuncuların bazılarının satın alma opsiyonu var, bazılarının yok. Sonuçta hepsi bizim oyuncularımız. Sezon başında opsiyonlar kullanılmazsa kadro yapımıza göre kendi içimizde değerlendireceğiz. Hepsini takip ediyoruz. Genel olarak performansları iyi gidiyor. Bu iyi bir durum. Amaçlarımızdaki biri de eski değerlerini kazanmaları. Bunda da olumlu bir dönüş alıyoruz” dedi.

Galatasaray Sportif A.Ş. Yöneticisi Erden Timur da Nelsson, Torreira ve Boey’a gelen tekliflerle ilgili, “Tabii ki teklifler var. Takımımız iyi bir sezon geçiriyor. İyi performans gösteren oyuncularımız birçok yerden teklif alıyor. İlgilenenler kapımızı çalıyor ama bakacağız. Ancak şu an konular rakamsal noktalara gelmedi. Çünkü biz satıcı değiliz” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
deneme bonusudedektifdeneme bonusu veren sitelerfixbetfixbet girişmatadorbethukuk forumDijital Pazarlama Ajansımatadorbetgaziantep bayan escortonline itibargaziantep escort bayanhaber
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş