DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,1243 -0.03%
ALTIN 2.294,600,77
BITCOIN 2295477-0,43%
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

54 okunma

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri kazanacak

ABONE OL
26 Mayıs 2023 06:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri kazanacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEYİ ASLA BİR KENARA KOYAMAYIZ”

“Türkiye Yüzyılı, güçlü Türkiye ideali için oy verin. Türkiye Yüzyılı’nın yol haritasını biz hayata geçireceğiz. Artık yeni yeni adımlar atmamız gerekiyor. Eğitimi, sağlığı, enerjiyi kenara koyamayız. Ama hepsinden önce terörle mücadele .Terör örgütleriyle olan mücadelemizde biz çok çok iyi konuma geldik. Mesela Güneydoğu’yu, Diyarbakır’ı düşünün. Eskiden sokağa çıkamazdınız. Ama şimdi kafeteryalarda rahat rahat gezebiliyorsunuz. Çok daha önemlisi bu bölgelere yatırım olmuyordu. Şimdi bu bölgelere yatırım başladı. Bu yatırım terör korkusu yatırımcıdan bir kenara çekilince yatırımcı ben şimdi gider burada yatırımımı yaparım diyor. Şimdi 21 yıllık kazanımlara bakarak ben inanıyorum ki bölge insanları da buralarda yatırımlara girecektir. Savunma sanayii de nereye bakacak? Akıncı, Kızılelma, TOGG, Bayraktar’a bakacak.”

“BİZ KAZANDIĞIMIZDA KİMSE KAYBETMEYECEK”

“Biz kazandığımızda kimse kaybetmeyecek. Çünkü herkes rahat bir şekilde yatırımını yapacak. İstihdamsa, istihdamını sağlayacak. Turizmin en büyük yatırım dönemi bizim dönemimiz olmuştur. Sağ olsun Mehmet bey başarılı bir bakan arkadaşım olarak çok ciddi bir performans ortaya koydu. Sektörde ciddi sıçramalar oldu. Kovitlere rağmen biz onlarla beraber bu yolu yürüdük ve şu ana geldik. Seçim dönemi tabi ayrı, icraat dönemi ayrı. Ancak siyasetin doğasında rekabet var ve bu olmalıdır. Biz her alanda bunu teşvik ettik. Buna yönelik bazı teşvik primlerini de siz onların önüne koyarsanız o zaman bu yarış başlar. Ve bu yarış bize Türkiye’de ciddi manada önemli adımlar atılmasını sağladı.”

“KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA TERÖR ÖRGÜTLERİ KAZANACAK”

“Varsın birileri gerilimle, kutuplaştırmayla, siyaset dilini zehirlemeyle yol almaya çalışsın. Biz milletimizi kucaklamaya devam edeceğiz. Allah’ın izniyle 28 Mayıs’ı biz kazanırsak 85 milyonun tamamı kazanacak. Sayın Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri, londra tefecileri, ABD’li şirketler kazanacak. Kaybedenler ise ülkemiz üzerinde hesap yapanlar olacak. Bizim buna fırsat vermemiz lazım. Dergi kapaklarından millete ayar verenleri gördünüz değil mi? Bunlar Erdoğan ile ne işi var? Erdoğan’ın onlara bakış açısını gayet iyi bildikleri için bundan da dolayı tabi Erdoğan’ın kaybetmesi lazım. Peki bunu başka kim söylüyor? Terör örgütleri. Demek ki aynı yerden talimat alıyorlar.”

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN KADINLARA YÖNELİK AÇIKLAMA

“Bu manşetleri yazılı veya görsel hangileri attı bilmiyorum. Ancak ben şunu biliyorum. Türkiye’de parlamentoda kadın sayısını arttıran en önemli parti AK Parti’dir. Son seçimde parlamentoda 17 tane kadın vekilimiz vardı. Bakın en genç kadın Milletvekilleri bizim. En genci 24 yaşında kadın milletvekilimiz var. İki fakülte mezunu. Teşkilatın kendi kademelerinden gelmiş bir kızımız. Bunlar şu anda parlamentoda gençlerin adeta temsilcisi konumunda olacaklar. Biz bunları yaparken bir şeyi hep özümsedik. Bir kadına şiddeti kesinlikle reddeden bir partiyiz. Bir defa kadına şiddet iki elden giriyor. Bir bizim inancımızın, bizim değerler sistemi içerisinde kesinlikle yasaklanmıştır. Kadına şiddeti ne tavsiye edebilirsiniz ne de yanında olabilirsiniz. Dolayısıyla da AK Parti’nin içerisinde böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Kadınlarımız şu anda bu toplumun yarısı. Yarısı olduğuna göre kadınlarımızın da parlamentoda temsil noktasında bir yerinin olması gerekiyor. Bu ülkede kadınlarımızın özgür ve eşit bir şekilde yaşayacak adımları zaten biz attık. Ama karşımızda hep CHP’yi bulduk. Biz neyi başardıysak CHP’ye rağmen başardık. Onların öyle kadınlarla ilgili söylediklerine bakmayın çünkü samimi değiller. Bakın başörtüsüyle ilgili mecliste konu açtığımızda koşa koşa Anayasa Mahkemesi’ne gittiler. Onu da geçiyorum geçmişte Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı konumunda olan kadın üniversite kapılarında kızlarımızın üniversiteye girerken başörtülerini çıkartıp öyle alıyorlardı. Onun adına da ‘İkna odaları’ diyorlardı. Kızlarımız neler çekti. Ağlaya ağlaya. Benim kızlarımda bunu yaşadı. Ben kızlarımdan bir tanesini bir arkadaşımın müdür olduğu İmam Hatip okuluna göndererek kızımın orada İmam Hatip bitirmesini sağladım. Bana Batılı bakanlar o zamanlar ‘Bu nasıl bir şey?’ diyordu. İçeri almıyorlardı ya.”

“BEN TÜRK KADINININ FERASETİNE, GAYRETİNE GÜVENDİM, GÜVENİYORUM”

“1994’te Belediye Başkanı olduğum dönemden beri otobüslerde, trenlerde başı örtülü olanları trenlerden atacaklar dediler. Pendik, Tuzla bölgesinde birisi düştü ve attılar. Bunları hep yaşadık. Şunu çok açık ve net söylemem lazım. Ben bir defa Türk kadınının ferasetine, gayretine, güvendim güveniyorum. Bakın işçisinden eğitimcisine, girişimcisinden ev hanımına hiçbir kadın hakkını kaybetmediği gibi daha nice yeni haklara kavuşmuştur. Hele hele kadınlarımız eğitimde fersah fersah kademeler kat ettiler. Üniversitelerimizde profesöründen tut, doktorasına kadar hepsi üst seviyelerde görev alıyorlar. Bir eğitim düzeyi olarak baktığımızda kadınlarımız eğitimde yüzde 70’lerden, yüzde 88 seviyesine getirdik. Çünkü teşvik ettik ve önlerini açtık.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KABİNE AÇIKLAMASI

“İlk icraat arkadaşlarımızla istişare yapıp kabineyi kurmamız lazım. Bu konuda oturup değerlendirmelerimizi yapacağız. Partimin en üst kurulu, külliyedeki arkadaşlarımla ülkemizi büyütecek adımları buradaki beyannamede ne yazıyorsa buradan hareketle atacağız. Bu istişaremi MYK, Sözcüm ve Partimin Sözcüsü ile yapacağım. Şu anda malum parlamentoda partimin geldiği bir konum var. Ona göre yolumuza kararlı bir şekilde devam edeceğiz.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN AKLI YETMEZ BU İŞLERE”

“Selo’nun çıkmasını istiyorsanız oyunuzu Kılıçdaroğlu’na vereceksiniz diyen Kılıçdaroğlu değil mi? Onu çıkarmak istiyorsanız bana oy vereceksiniz diyor. Teröristlerin desteğini aldıkça yüzü gülüyor. Kandil’dekiler ne diyorlar Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceksiniz diyorlar. Bunu bir defa milli olan herhangi bir yapı böyle bir yaklaşımı kabul eder mi? Benim bildiğim milliyetçi dağdakilere ateş püskürtüyor. Dağlara çıkışlar rahatladı. Küçük Ağrı ile Büyük Ağrı arasına ne zaman teleferik çekeceksiniz diyenler oldu. Bakın nereden, nereye. Şu Çanakkale’deki köprü, aklın beşer planında kabul edilebileceği bir şey değildi. Ama azmin, inancın, biz bunu yaparız dediğiniz zaman yaparsınız. Kılıçdaroğlu gibi adamlar gelip de böyle bir köprüyü yapamaz. Aklı yatmaz o işlere. Biz Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık benim karşıma ilk CHP’liler çıktı. ‘Niçin onun adına Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü koydunuz’ diyolar. CHP çadırına gidiyorum bana böyle bir soru soruyolar. Parantez açıp, parantez kapatayım nedenini siz anlayın. Şu anda Kılıçdaroğlu’nun beraber hareket ettikleri ne diyor, ‘Suriye’nin Kuzeyi’nde adımlarımızı atacağız. Neyin adımını atıyorsun sen ya? Dertleri oradaki mali kaynakları sürdürmek. Şu anda özelilkle Suriye’nin Kuzeyi’nde bizim sınırımıza yakın olan yerlerde bunlar ve bizim bunlara operasyonlarımız var.”

“SİNAN OĞAN’LA PAZARLIK GİBİ BİR DURUM YOK”

“Önemli olan ortaya çıkan sinerjiyi değerlendirmektir. Sinan Oğan bir gerçek. Cumhurbaşkanı Adayı olarak bu seçimlere katılmıştır. Ama daha sonrada bizimle birlikte hareket etme kararı almıştır. Sinan Oğan ile pazarlık gibi bir durum yok. Bir defa benim yapımda böyle bir şey söz konusu değil. Bu Kılıçdaroğlu’na has. İşte malum toplamı 1 puan bile etmeyen partilere verdiği 40 milletvekili var. Bunu yaparak peki ne yaptı bir defa kendi partisini eritti. Pazardan sonra devenin kuyruğu kopacak. Bunun hesabını kendi tabanı ona soracak. Hatta ortaklar içerisinden de bazı kopuşlar olacak. Vatanının bekası. Ben diyorum ki biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Biz Türk dünyası ve terör örgütleri konusunda aynı şeyi paylaşıyoruz. Bir, terör. Terörle mücadelede bizim attığımız adımları kendisiyle paylaşıyorum. Bunun yanında Türklük dünyasıyla olan münasebetler ve Türk Devletleri Teşkilatı’nı kurmak suretiyle bu noktada da aynı yerdeyiz. Mülteciler konusu.

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİN TOPRAKLARINA DÖNECEKLERİNE İNANIYORUM”

Mülteciler konusunda biz kendisine şunu söyledik. Suriye’nin Kuzey’inde bizim briket evler var. STK’lar ve Katar’ın desteğiyle 1 milyon mülteciyi iskan edebileceğimiz bir konut yapımına Suriye’de başlayacağız. Çok fazla süreceğini zannetmiyorum ama azami 1 seneyi bulabilir. Ama briket evler öyle değil. Briket evler çok seri. Oralara yerleşim başladı. 450 bin, 500 bin nasıl gittiyse buralardaki bu binalar görüldüğü zaman ben inanıyorum ki bu insanlar bu binalara da gidecektir. Bu yeni proje çok çok güzel bir proje. Bir diğer önemli adım da Türkiye, Suriye, İran, Rusya ile 4’lü görüşmeler yapılıyor. Ben Suriyeli kardeşlerimin kendi topraklarına döneceklerine inanıyorum. Daha önce oturdukları yerlerle mukayese edilemeyecek kadar güzel konutlar oluyor. Katar sağ olsun bu konuda hassas davranıyor ve evimizden gelen desteği vereceğiz diyorlar.”

HDP VE ÜMİT ÖZDAĞ’IN KILIÇDAROĞLU DESTEĞİ

“Yani HDP bu bütünleşmeden sonra eğer desteğini çekerse şaşmayın. Bütün bunlara rağmen tabi bizimde aldığımız geribildirimler bu noktada farklı. Tepedekilerle, taban aynı düşünüyor diye bir şey yok. Ümit Özdağ diyor ya 5,2 Sinan Oğan’ın gittiği yoldan gitmez. Senin partinin aldığı oy ne 2,2. Onlar senin gittiğin yoldan gidecek mi?”

“KILIÇDAROĞLU’NA ABA ALTINDAN SOPAYI GÖSTERMİŞLER”

“(Sırrı Süreyya Önder) Bunların kendi aralarındaki görüşmelerde demek ki Kılıçdaroğlu’na aba altından sopayı göstermişler. Terör örgütleriyle pazarlık yaparsan onlarda senin iradeni böyle ipotek altına alırlar.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLAMASI

“Bu akşam Numan Bey, Özdağ’ın Bakanlık istediğini açıkladı. Numan Bey’e de AFAD gibi bir bakanlık veya İçişleri Bakanlığı verilirse bunun yanında terörle mücadelede atılması gereken adımlar atılırsa kabul edebilirim diye teklifi, talebi olmuş. ‘Numan Bey’de kendisine Cumhurbaşkanımız bu tür taleplere kapalıdır’ demiş.”

“YASAMA ORGANINDA EN UFAK BİR AĞIRLIĞIN YOK”

“Bu adam cahil ya. Erdoğan gitsin mi, kalsın mı diye saçmalık olur mu? Bunun kararını millet verecek. Bunu kalkıp da referandum demek gibi bir şey olabilir mi? Bir kere meclis çoğunluğu gerekiyor referandum için. 323 milletvekili kimde var? Erdoğan’a verdiğin zaman Erdoğan 323 milletvekiline sırtını dayayarak yola devam edecektir. Ama sana verirse kime sırtını dayayacak? Şu anda tablo çıktı ortaya. Cumhur İttifakı’nın 323 milletvekili var. Yasamada en ufak bir ağırlığın yok. Bütün mesela yasama organında değil mi? Yasama organı ağırlıklı olarak Cumhur İttifakı’nda o ne istiyorsa o olacaktır.”

“YAVUZ BEY DOĞRU TESPİT YAPMIŞ”

“Yavuz Ağıralioğlu Bey doğru bir tespit yapmış. İYİ Parti Kongre kararı aldı. Kaybederlerse muhalefetin dağılmayacağını düşünmüyorum dersem doğru olmaz. Çünkü 1 puanlık muhalefet var 40 tane milletvekili var. Acaba o 40 tane milletvekili şu anda başlarını ne kadar dinleyecekler.”

EKONOMİ VE DOLAR ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN MANİPÜLASYONLAR

“Bakın açık ve net söylüyorum. Bu kriz tellallarının özellikle söylemlerine kimse kulak asmasın. Bu çok çok yanlış olur. Bunun başında da, başını çeken de Kılıçdaroğlu ve şürekasıdır. Türkiye’nin önünü kesmek için oluşturulan algılara bunlar alet oluyorlar. Bunlar daha öncede sözcüsü, İYİ Parti’nin bir zamanlar Merkez Bankası’nın başında olan kişi bunlar otellerde IMF temsilcileriyle görüşmeler yaptılar. Bize de onlardan borç almak için tavsiye verdiler. Türk ekonomisini dört bir koldan baltalıyorlar. Bizim bu tefecilerle ne işimiz var. Piyasaları hep manipüle etmeye gayret ettiler. Kimse endişe etmesin. Ekonomimiz, bankacılık sistemimiz, finans sistemimiz gayet sağlam. Daha yeni Körfez’den bizim sistemimizin içine para depo eden ülkeler oldu. Bu da ister istemez Merkez Bankamız piyasamızı rahatlattı. Bu seçimi de Pazar günü hayırlısıyla kapattığımızda göreceksiniz liderler buraya nasıl gelecek. Ben de şükranlarımı iletmek için hızla nasıl ziyarete gideceğim göreceksiniz.”

Haberin Ayrıntıları Geliyor…

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
deneme bonusudedektifdeneme bonusu veren sitelerfixbetfixbet girişmatadorbethukuk forumDijital Pazarlama Ajansımatadorbetgaziantep bayan escortonline itibargaziantep escort bayanhaber
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş